"Mihelyt kész, kopni kezd. Szál szál után válik egymástól és visszaszövődik a semmibe..." Szabó Lőrinc


2013. május 12., vasárnap

Pezsgő - büdzsé - raklap - bútor

Kezembe vettem a sorsomat. Na, jó egyenlőre a lakásom átalakítását. Fő cél, hogy amíg nagyobba - vagy legalább egy jobb elrendezésűbe nem költözünk, elférjenek a dolgaink, eltűnjön a káosz, eltűnjön a rengeteg holmi szem elől... ehhez olcsó, szerethető tárolóbútorokra és ötletekre van, lesz szükség.

Először is ötleteket keresek, azután megkeresem a helyet, az embereket, akikkel meg tudom valósítani, akik segítenek, segíthetnek ebben.

Mi fejezi ezt ki a legjobban? Ma reggel ötlött eszembe egy angol közmondás, amit egy kollegám mondott rám, aztán mélyen egyet értettünk: "You have a champagne taste on a beer budget." vagyis, ahogy én interpretálom - tovább nyűjtózkodnál, mint ameddig a takaród és. (Hogy is magyarázza ezt a Wiktionary? Ezt: „(idiomatic) Expensive wants or preferences which one lacks the finances to fulfill satisfactorily” azaz: "(idiomatikus szókapcsolat, szólás) kb. magas igényekkel bír, és nincs meg hozzá az anyagi fedezete…" Hát ez tényleg igaz rám, mióta az eszemet tudom. De valahogy mindig meg lehet találni az utat a magas igények teljsüléséhez – csak meg kell találni a módját, meg kell találni a kiskaput.

Első fejezet: Raklapbútorok

Még több ötlet...

innen

Első körben a székek érdekelnek és kis polcok... könnyű kezdet.

innen

A kezletlen, rusztikus felület az igazi - nekem. Még több szék...

innen

innen

És még több szék... egyenlőre képekben.